Jassentechniek bij dieren

Jassentechniek behandeling


De jassentechniek is een energetische behandelmethode die door natuurgeneeskundige praktijk Vitality4Animals regelmatig wordt toegepast.
De jassentechniek werd in 2002 ontwikkeld door Hans de Waard (www.jassentechniek.nl)en is het beste te omschrijven als een holistische energetische behandelmethode, die in staat is alle ballast (lees jassen) weg te halen uit het fysieke en energetische lichaam. 
Net als mensen dragen dieren ook onverwerkte ballast met zich mee. Als het dier nare ervaringen heeft meegemaakt kan dit zich vastzetten in het energetisch veld. Hierdoor blijft het dier angstig voor bepaalde situaties, personen of zaken omdat hij/zij het associeert met een nare ervaring uit het verleden. Het dier heeft dan een trauma.  

Bijvoorbeeld een hond die in zijn puppy tijd een trap heeft gekregen kan jaren later bepaalde angsten ontwikkeld hebben. Of een paard dat op een verkeerde manier ingereden is kan bepaalde gedragsproblemen ontwikkelen. Een kat die een tijd in het asiel heeft gezeten kan angstig zijn. Of een dier dat een ongeluk heeft meegemaakt is sindsdien gespannen en voelt zich onzeker. 
Dieren zijn zeer gevoelig en ze kunnen de emoties van de mens goed aanvoelen en negatieve energie van mensen overnemen. Vooral als een eigenaar een goede, hechte band met zijn dier heeft kan het gebeuren dat een dier de ballast van de eigenaar gaat overnemen. Het dier krijgt dan fysieke problemen die sterk lijken op die van de eigenaar. Maar ook kunnen ze bepaald gedrag laten zien dat eigenlijk zijn oorsprong heeft in emoties van de mens. Het dier spiegelt als het ware zowel de fysieke als de mentale toestand van de mens. Ook dit zorgt voor het opbouwen van ballast. Het dier gaat te veel energetisch afval bij zich dragen.
De ballast die het dier in de loop van de tijd heeft opgebouwd bepaald hoe het dier zich voelt en zich gedraagt. Door het uittrekken van deze jassen/ballast kunnen de dieren weer beter in hun vel komen te zitten. Net zoals je vaak een reinigingskuur toepast om het lichaam te ontlasten, kan je ook op energetisch niveau het dier reinigen van allerlei negatieve ballast. 
De Jassentechniek is zeer geschikt voor dieren die om wat voor reden dan ook getraumatiseerd zijn en/of gedragsproblemen vertonen. Na het uittrekken van de jassen verloopt het trainen en aanleren van nieuw gedrag vaak veel makkelijker.

De Jassentechniek geeft uitstekende resultaten bij:

 • Angsten
 • Spanningen
 • Stress
 • Onverwerkte trauma’s zoals dieren die te vroeg bij hun moeder zijn weggehaald, dieren die uit het asiel komen, ongelukken of mishandeling in het verleden etc
 • Dieren waar moeilijk contact mee te krijgen is
 • Als begeleiding bij het stervensproces (loslaten)

De dieren worden na het uittrekken van de jassen:           

 • Vrijer                                                                  
 • Vrolijker
 • Speelser
 • Rustiger
 • Toegenomen vertrouwen in de mens
 • De band tussen het dier en de mens wordt hechter


Mocht je vragen hebben over deze behandelmethode, neem gerust contact op met Vitality4Animals!

Reacties