Essentiële olie Citroen

De weerstand verhogen met de essentiële olie Citroen

In de winter hebben sommige dieren wel behoefte aan een opkikker om de winter goed door te kunnen komen. De essentiële olie citroen is hier ideaal voor. En het verhoogd niet alleen de weerstand. De verfrissende geur kan ook weer wat energie en vrolijkheid geven!


De etherische olie van de citroen zit in de oliekliertjes van de schil. Men wint de olie door koude persing en aansluitend centrifugeren. In de 12e eeuw werden de citroenbomen door Arabieren naar Sicilië gebracht. Daar worden ze sindsdien geteeld. Citroen werkt zowel mentaal als fysiek heel sterk. Mentaal bevordert het concentratievermogen, scherpt de geest  en brengt vrolijkheid.

Citroen werk weerstand verhogend
Citroen heeft een desinfecterende werking. In Engeland gebruikt men de essentiële olie verstuift men deze olie in patiëntenkamers om de lucht te desinfecteren. Dit kunnen we dus ook doen bij stallen, hokken en kleedjes van dieren. Vul een plantenspuit met water en voeg daar naast de tea tree ook 10 druppels citroen aan toe. Ideaal om een ruimte eens goed te reinigen. De citroen olie stimuleert bij inwendig gebruik de aanmaak van witte bloedlichaampjes en heeft daarbij een weerstand verhogende werking. Daarnaast bevat het veel vitamine C wat ook de weerstand helpt te verhogen.

Gezonde darmfunctie

Daarnaast heeft citroen nog een andere werking. Het zorgt namelijk voor een goede zuur-base evenwicht in de darmen. Dus dieren die regelmatig last hebben van hun darmen hebben soms veel
baat bij Citroen. Maar denk ook aan paarden die kuil krijgen. Kuil is vaak veel zuurder als hooi en kan daardoor de pH in de darmen verstoren met gezondheidsproblemen tot gevolg. De Citroen neutraliseert dit verzurend effect van kuil. Daarnaast versterkt het de elasticiteit van de darmwant. Als de darmwand namelijk aangetast raakt door een niet passende voeding. Kunnen voedseldeeltjes veel makkelijker door de darmwand heen opgenomen worden en kunnen hierdoor een negatief effect hebben op de gezondheid. Citroen hersteld de barrière functie van de darmwand weer.

Niet ieder dier met een lage weerstand heeft Citroen nodig. Soms zijn andere natuurlijke middelen meer geschikt. Het is altijd goed om je paard eerst aan de essentiële olie te laten ruiken. Laat hij in zijn gedrag zien dat hij veel interesse heeft in de olie dan zou Citroen zeker wat kunnen zijn. Ben je benieuwd welke olie goed bij jouw paard past? Vitality4Animals komt graag langs om te testen of de olie aansluit bij je dier of om te kijken welke andere middelen geschikt zijn.  Neem contact op met Vitality4Animals. 

Reacties