Geluidstherapie

Geluidtherapie, de allernieuwste ontwikkeling bij Holistisch dierenartspraktijk Den Hoek. Vitality4Animals doet mee aan een pilot om te kijken wat deze nieuwe behandelmethode kan betekenen voor mensen en dieren die uit balans zijn. 

INFORMATIEGENEESKUNDE

Mens en dier behandelen met  geluidstherapie wordt ook wel informatiegeneeskunde genoemd. Informatiegeneeskunde biedt de meest fundamentele en basale manier van heling in alle lagen. Het richt zich op de oorzaken van ziekte én het zet het zelfherstellende vermogen aan. Heel veel ziekten beginnen op energieniveau. Vaak gebeurd er wat in het leven van mens of dier, dit veroorzaakt een trauma en vervolgens ontstaat er een overlevingsmechanisme. Bijvoorbeeld: een klasgenootje op de lagere school zei iets naars tegen je. Jij, als kind, neemt dat heel serieus. Jijzelf zegt vervolgens tegen je lichaam/systeem, misschien ben ik niet goed genoeg. Dit wordt opgeslagen als informatie op celniveau en kan daar onbewust jaren blijven zitten en je verstoren in je doen en laten en zelfs op den duur tot fysiek klachten leiden. Hetzelfde kan bij dieren gebeuren. Je paard krijgt een tijd stoffig hooi. Het lichaam ervaart de negatieve invloed hiervan op de longen. Dit wordt opgeslagen en zodra het paard met iets stof in aanraking komt beginnen de longen al te verkrampen. Zo ontstaat er een allergie. Hoe zorg je er voor dat het lichaam niet zo krampachtig reageert op iets stof in het hooi? Oftewel hoe krijg je die informatie er weer uit?

TRILLINGEN IN BEWEGING BRENGEN

De informatie of trillingsfrequenties kunnen weer in beweging gebracht worden waardoor ze losgelaten kunnen worden. Dat kan door energetisch werk maar ook geluidstherapie kan dit in beweging brengen. Dierenarts praktijk Den Hoek heeft zich gespecialiseerd in deze trillingen/ geluiden en hebben bij elke klacht de bijbehorende trillingsfrequentie gezocht. Naar mijn mening, vullen energetisch werk en geluidstherapie elkaar prima aan. Het kan elkaar versterken. Hiermee werk je pas echt aan de oorzaak van de klacht. Het hele systeem krijgt trillingen en informatie aangeboden waardoor het zich weer herinnert hoe het orgaan, de cellen, de emoties, van oorsprong trilden toen het systeem nog volledig in balans was. De negatieve ballast wordt losgelaten en  alles het lichaam gaat meer stromen.

ERVARING

Ik zet de geluidstherapie op dit moment in voor mijzelf en mijn dieren en zie al mooie resultaten ontstaan. Tijdens de behandelingen zie ik diepe ontspanning. Mijn merrie, met het metabool syndroom en zomereczeem, behandel ik nu bijvoorbeeld en ik zie dat ze minder jeuk heeft. Maar het moet nog wat langer toegepast worden om goed te kunnen evalueren wat het doet. Bij voldoende interesse en positieve ervaringen, ga ik hier mee verder en het integreren in mijn praktijd. 

Geluidstherapie in de natuurgeneeskundige praktijk

Het plan is dat ik de geluidstherapie inzet bij een healing en reading sessie. Dat betekent dat ik uw dier of uw zelf een healing geeft, een reading doe, indien nodig met essentiële oliën werk en daarnaast geluidtherapie toepas. Dus alles in één behandeling om het zelfgenezend vermogen zo maximaal mogelijk aan te zetten. Er zijn wel 3 sessies nodig om echt diepgaande veranderingen te bewerkstellingen.

Heeft u belangstelling in een geluidsbehandeling & healing, laat het me weten.

Reacties